SP-A     Frank Vandevoorde  
      Voor een open, sociaal en dynamisch Brugge  
   
 
Frank's homepage
Frank's opinie
Frank in een notendop
Frank's verkiezingsprogramma
Hoe stemmen ?
Nieuws van het OCMW
Contacteer Frank !
 

Iedereen heeft recht op een waardig leven. Slaagt iemand daar niet in op eigen krachten, kan het OCMW bijspringen. Niet om die persoon in de bijstand te houden, maar om hem te helpen z„lf een goed leven op te bouwen.

Bij persoonlijke of financiŚle problemen geeft het OCMW correcte informatie. Na een ernstig onderzoek komt het OCMW eventueel tussen. Het kan bij voorbeeld een opleiding betalen, een voorschot verlenen of een ziekenhuisfactuur bijpassen.

Is iemand alle vat kwijt over zijn financiŚle toestand, dan kan het OCMW helpen met budgetbegeleiding of een haalbaar afbetalingsplan.

Senioren, langdurig zieken of mindervaliden blijven graag wonen in hun vertrouwde omgeving. De poetsdienst van het OCMW kan dan een handje toesteken. Alleenstaanden kunnen een betrouwbaar noodoproep-systeem aanvragen, naar het dagverzorgingscentrum gaan of maaltijden aan huis krijgen.

Kan thuis wonen niet meer, dan heeft het OCMW zeven betaalbare en kwaliteitsvolle wooncentra. Bovendien beheert het OCMW 400 betaalbare seniorenwoningen.

Het OCMW doet nog veel meer. Dat kan men u vertellen in de dienstencentra in de binnenstad en de randgemeenten.